1. LIVRAREA PRODUSELOR

Produsele achizitionate de pe site-ul alset.ro vor fi livrate doar pe teritoriul Romaniei prin intermediul serviciului de curierat rapid. Termenul de livrare este de 1-3 zile lucratoare, prin CURIER, daca nu se specifica altfel, socotit de la data preluarii comenzii dvs. Acest termen este orientativ, el putand fi modificat din motive independente de vointa noastra. In cazul in care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai afla in stoc, veti fi instiintat.

Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. In cazul produselor care nu se afla pe stoc sau in cazul comenzilor mari, termenul de livrare poate creste pana la 3 saptamani. Plata se poate face ramburs (la ridicarea coletului) direct catre firma de curierat, sau se poate face in avans, prin ordin de plata in baza unei facturi proforme, sau direct pe site la plata cu cardul.
Cheltuielile de livrare si transport sunt gratuite la comenzi peste 300 de lei.

2. RETURNAREA PRODUSELOR/ RENUNTAREA LA CUMPARARE

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.
Persoanele juridice nu au drept de retur indiferent de modalitatea de achizitie a produsului, respectiv prin comanda online, livrare sau ridicare din magazin.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014. Singurul cost pe care va trebui sa-l suportati este taxa de transport si asigurare pentru returnarea coletului.

Daca ati decis sa returnati un produs, este necesar sa ne comunicati decizia de returnare. Puteti face acest lucru folosind una din urmatoarele cai de comunicare:

prin telefon

pe adresa de e-mail office@alset.ro.

Dupa ce ne-ati informat printr-una din cele doua modalitati, produsul poate fi pregatit pentru retur, urmand procedura de retur de mai jos:

Produsul returnat trebuie sa ajunga inapoi la sediul Alset in termen de 14 zile calendaristice de la data achizitiei.

Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (ambalaj intact, nedeteriorat, produs nedeteriorat), impreuna cu factura fiscala sau o copie a acesteia si cu toate documentele cu care a fost insotit.

In cazul produselor electronice in care pot fi trecute detalii personale (conturi, adrese de e-mail, fisiere etc.), recomandam sa va copati informatiile. Dupa ce produsul va ajunge in posesia noastra, toate datele legate de produsul respectiv vor fi sterse definitiv.

Produse care nu pot fi acceptate pentru retur:

Produsele consumabile: licente software, licente shield, acumulatori;

Produsele achizitionate sub forma de pachete speciale sau care beneficiaza de alte produse cadou nu se pot returna individual, ci tot sub forma de pachet sau impreuna cu produsul cadou;

Produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans / confirmare prealabila in scris / contract de furnizare;

Produsul returnat trebuie sa fie un produs nefolosit, fara urme de uzura si ambalaj intact. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la retur.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. 

Nu se accepta pentru returnare produse care au fost achiziionate pe comanda speciala sau care la momentul respectiv nu faceau parte din oferta companiei!

Nu se accepta pentru returnare produse care au fost achizitionate pe comanda speciala cu avans incasat!

Nu se accepta pentru returnare produse care au fost activate si nu mai sunt noi.

In cazul produselor pe baza de comanda, cu avans incasat, avansul nu se returneaza daca clientul renunta la comanda.

Licentele de software electronic, coduri electronice pentru asigurari (care presupun livrarea unei chei de activare prin email) nu pot fi returnare dupa ce au fost primite. Exceptie se face la cele in format fizic, daca nu au fost desigilate.

Produsele achizitionate din magazin nu beneficiaza de dreptul de retur conform OUG 34/ 2014.

Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua in urmatoarele conditii:

in cazul in care produsele au un sigiliu, acesta nu are voie sa fie desfacut – produsul trebuie returnat sigilat;

starea aparatelor si produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor.

Returnarea banilor aferenti comenzilor returnate prin curierat se va face prin transfer bancar. Produsele returnate prin curier nu se vor trimite cu RAMBURS.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.U.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta. Clientul are posibilitatea sa opteze decat o singura data pentru returnarea/inlocuirea unui produs. In toate cazurile returnarii/inlocuirii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

Costurile privind returnarea produselor prin curierul DPD se calculeaza in functie de greutatea si dimensiunile coletului, precum si in functie de localitatea de expeditie.

Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 – privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Legea care reglementeaza dreptul de retragere: OUG 34/2014

Consumatorul are dreptul de a se retrage din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014.

Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Daca toate conditiile de mai sus sunt indeplinite, trebuie doar sa sigilati coletul si sa-l predati curierului ales de dvs. pentru a expedia coletul catre Nortia. Alaturi de colet si documente, va rugam sa furnizati contul bancar (IBAN) in care doriti sa va restituim contravaloarea produsului returnat, impreuna cu numele detinatorului de cont. In cazul in care ati achitat produsul online, prin card bancar, va vom restitui suma aferenta produsului returnat in acelasi cont bancar din care ati efectuat plata.

Pentru produsele returnate care prezinta urme de zgarieturi fine, pe carcasa sau pe suprafata produsului, returul va fi procesat prin procedura aplicarii diminuarii valorii produsului cu minimum 10-15%. Returul va fi acceptat doar daca clientul plateste diminuarea valorii precizate sau contravaloarea aducerii produsului la starea initiala.

3. TENTATIVA DE FRAUDA

Orice tentativa de acces neautorizat a bazelor de date, datelor personale, serverului sau continutului site-urilor www.alset.ro  va fi raportata autoritatilor competente si va face obiectul unei plangeri penale catre acestea.

4. LITIGII

Orice litigiu aparut intre Clienti si Furnizor va fi rezolvat pe cale amiabila. Pentru conciliere interna gratuita, sunati la numarul de telefon oricand in timpul programului de lucru de luni pana vineri intre 08:00 si 18:00. In cazul in care nu s-a reusit rezolvarea conflictului pe cale amiabila, competenta revine Instantelor de Judecata Romane.

Prin vizitarea si cumpararea de produse prin orice mijloc (comanda online, telefonic, email etc.), Clientul confirma ca a citit si acceptat termenii si condițiile de mai sus. Utilizarea site-ului de catre Client pentru informare implica totodata acceptarea neconditionata a acestor termeni si conditii. In cazul in care nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii, va rugam sa parasiti acest site.